Τις δράσεις τις οποίες θέτει στην υπηρεσία των πολιτών παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό το Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας στη βάση των Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων (ΕΔΙΑΝ). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την παρακολουθήσει είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά, κατόπιν εγγραφής.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δρ. Χρίστος Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής και εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, ενώ ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ, Κωνσταντίνος Λυκέτσος, θα δώσει ομιλία με τίτλο «Η ιατρική ακριβείας στην προαγωγή θεραπευτικών προσεγγίσεων για τη νόσο Αλτσχάιμερ και σχετικές παθήσεις». Θα συμμετάσχουν, επίσης, εκπρόσωποι από όλους τους φορείς του ΕΔΙΑΝ: Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμιγκ», Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης απαιτείται προεγγραφή. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας εδώ (https://www.eventora.com/el/Events/edian).

Μπορείτε να βρείτε το Δελτίο Τύπου σχετικά με την εκδήλωση εδώ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα παρουσιάζεται στην εικόνα που ακολουθεί: